OM

Skådespelare, manusförfattare och regissör. Jag är född och uppvuxen i Eksjö i Småland och har varit verksam som skådespelare i drygt 20 år inom Film, teater och tv. Jag har levt och verkat i Köpenhamn, Stockholm och Göteborg. Idag är jag bosatt i Göteborg med min familj. Mitt andra hem har jag i Mandelieu La Napoule, 10 minuter utanför Cannes i Frankrike.

2003 startade jag mitt bolag Bauer Art för att producera eget material. 2005 producerade och framförde jag monologen ”Enligt Maria Magdalena”, baserat på Marianne Fredrikssons roman med samma namn. 2014 skrev och spelade jag ”Hemligt” , en föreställning baserad på hemligstämplade dokument där min mormor anklagades för spionage. 

2015 startade jag Teater Bauer – ett turnerande teaterkompani. Vi har producerat och spelat Revyn ”Vanligt Folk” och dramat ”Sommarnöjen”

2021-2023 utbildade jag mig i arbetet bakom kameran för att skaffa kompetens i filmregi. 2 Juni 2021 visades min kortfilm ”Änglalik” på Bio Capitol i Göteborg, och 17 September tävlade min film ”Fredag” på Frame festivalen.