Skådespelare, manusförfattare och regissör. Jag är född och uppvuxen i Eksjö i Småland och har varit verksam som skådespelare i drygt 20 år inom Film, teater och tv. Senast kunde man se mig i filmen ”Sagan om Karl Bertil Johnssons julafton” av Hannes Holm. Jag har levt och verkat i Köpenhamn, Stockholm och idag är jag bosatt i Göteborg med min familj. Mitt andra hem har jag i Mandelieu La Napoule, 10 minuter utanför Cannes i Frankrike.

2003 startade jag mitt bolag Bauer Art för att producera eget material. 2005 producerade och framförde jag monologen ”Enligt Maria Magdalena”, baserat på Marianne Fredrikssons roman med samma namn. 2014 skrev och spelade jag ”Hemligt” , en föreställning baserad på hemligstämplade dokument där min mormor anklagades för spionage. 

2015 startade jag Teater Bauer – ett turnerande teaterkompani. Vi har producerat och spelat Revyn ”Vanligt Folk” och dramat ”Sommarnöjen”

2020 utbildade jag mig i arbetet bakom kameran för att skaffa kompetens i filmregi. 2 Juni 2021 visas min kortfilm ”Ängla lik” på Bio Capitol i Göteborg.